Propozycja menu weselnego

Przystawka:

  • Sałatka capresse czyli mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią (14,-)
  • Domowy pasztet z sosem żurawinowym (16,-)
  • Łosoś wędzony z musem chrzanowym (18,-)
  • Rostbef pieczony po angielsku z różowym pieprzem sosem Dijon (22,-)

 

Zupy:

  • Rosół z makaronem i mięsną wkładką (12,-)
  • Krem z pomidorów z mozzarelkami (12,-)
  • Krem z brokuł z camembertem (12,-)
  • Zupy sezonowe (12,-)

 

DANIE GŁÓWNE:  (serwowane talerzowo)

  • Kotlet schabowy z gotowanymi ziemniakami i zestawem surówek (25,-)
  • Filet drobiowy z mozzarellą, podawany z grillowaną papryką, smażonymi ziemniakami i sosem ziołowym (26,-)
  • Polędwiczki wieprzowe na sosie z musztardy francuskiej z dzikim ryżem i gotowanymi warzywami (32,-)
  • Tradycyjna rolada wołowa z kluskami śląskimi i „modrą” kapustą (38,-)

DANIE GŁÓWNE:  (serwowane na półmiskach)

  • PLATERY MIĘS 2 NA OSOBĘ: (58,-)
    • rolada wołowa,
    • schab pieczony podawany w plastrach lub panierowany z szynką i serem,
    • filet z kurczaka z mozzarellą,
    • polędwiczki pieczone w boczku,
    • DODATKI: kluski śląskie, ziemniaki gotowane, ziemniaki pieczone, sos mięsny, grzybowy, kapusta czerwona, kapusta włoska z pomidorami, surówka z marchwi, selera, sałaty z winegrette
  • PLATERY MIĘS 1,5 NA OSOBĘ: (48,-)
    • rolada wołowa,
    • schab pieczony podawany w plastrach,
    • panierowany de volaile
    • DODATKI: kluski śląskie, ziemniaki gotowane, sos mięsny, kapusta czerwona, surówka z marchwi, selera

 

DESER:

  • Tort: szwardzwaldzki, czekoladowy lub śmietankowo – wiśniowy (9,-/12,-)
  • Gorące maliny z lodami (12,-)
  • Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną (12,-)

 

OWOCE:

  • Patery świeżych owoców (5,-)

 

CIASTA:

  • Wybór ciast na paterach (9,-)

 

ZIMNA PŁYTA: (300g/osobę + sałatki 150g/osobę) (25,- do 35,-)

  • półmiski mięs pieczonych(karczek, schab, rostbef)
  • półmiski mięs w galarecie: polędwiczki ze szpinakiem, rolada z indyka
  • z pikantnym farszem, cielęcina z brokułami
  • tymbaliki drobiowe, galaretka z golonki
  • deski serów pleśniowych i dojrzewających z owocami
  • wybór śledzi (w śmietanie korzenne w oleju)
  • wybór wędlin z marynatami
  • pasztet własnego wypieku z żurawiną
  • łosoś wędzony z koperkiem i cytryną
  • roladki z soli, łosoś w cytrynowej galarecie
  • sałatka jarzynowa, z makaronu penne z tuńczykiem, ryżowa z kurczakiem i ananasem
  • sałatka serowa w ananasie
  • pieczywo,  masło

 

I GORĄCA KOLACJA:

  • Płonący  udziec  wieprzowy  krojony przez kucharza na sali z zasmażaną kapustą, opiekanymi ziemniakami i sosem chrzanowym (POLECAMY!) (25,-)
  • De volaille z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej (25,-)
  • Plastry karkówki z kluseczkami i zestawem surówek (25,-)

 

II GORĄCA KOLACJA:

  • Barszcz czerwony podawany z pierogami okraszanymi boczkiem lub z krokietem (18,-)
  • Gulasz z dziczyzny duszony w czerwonym winie (18,-)
  • Ragout z indyka z warzywami (18,-)
  • Bogracz (18,-)

 

III GORĄCA KOLACJA:

  • Żurek staropolski z jajkiem (12,-)
  • Klasyczny boeuf stronogow (18,-)
  • Pikantny kurczak w sosie curry (18,-)

 

NAPOJE w przypadku WESELA:

  • KAWA, HERBATA (bez ograniczeń/os/8,-)
  • Soki, napoje gazowane, woda niegazowana (1,5l/os/15,-)

 

NAPOJE w przypadku INNYCH PRZYJĘĆ:

  • HERBATA (4,-/os)
  • KAWA (8,-/os)
  • SOKI- dzbanek (12,-/1l)
  • Cola/Fanta/Sprite/Tonic (6,-/0,2l)

 

ALKOHOLE:

  • Korkowe (7,-/otwarta butelka)

REZERWACJA ON-LINE

Wybierz datę
Wybierz datę

OFERTY SPECJALNE

Pakiet Biznesowy

Pakiet Biznesowy

Cena pakietu to jedyne 220,00 zl Cena zawiera: 1 nocleg w komfortowym, klimatyzowanym pokoju, 1 śniadanie serwowane w godz.. . .

więcej...